Marmara Arama-Kurtarma Karacabey’de Faaliyetlerine Başlıyor

Marmara Arama Kurtarma Derneği hakkında ilçe kamuoyunu bilgilendiren Karacabey Şube Başkanı Öner Bulut, şunları kaydetti: “Hepimizin bildiği üzere deprem bölgesinde yaşamaktayız ve uzmanlar son zamanlarda Marmara Bölgesi için 7 ve üzeri bir şiddette deprem olma riskine ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dair uyarılarda bulunmakta. Bu vesileyle 6 Şubat’ta yaşadığımız depremde bizzat görev almış ve tecrübe etmiş biri olarak, ilçemizdeki en büyük eksiklerden birini ortadan kaldırmak adına yerel bir arama kurtarma ekibi kurmaya karar verdik. Bu amaçla gerekli adımları atarak Bursa il merkezinde faaliyet gösteren, Şubat ve Mart aylarında Öğretmenevi’nde yaptığımız toplantılara davet ettiğimiz Marmara Arama Kurtarma Derneği’nin şubesini Karacabey ve eşzamanlı Mustafakemalpaşa’da hizmete açıyoruz.

   Öncelikli hedefimiz olası bir deprem ya da afette deprem bölgesinde yaşadığımız tecrübelerimizi halkımız için kullanmak ve en büyük eksiklerden biri olan yerel arama kurtarma ekibimizi kurarak depremin ilk 24, hatta 48 saatinde en azından kendi kendimize yetip minimum kayıpla krizi atlatmaktır.

   Bilindiği üzere Karacabey’imiz iki taraftan büyük çaylar ile çevrili olup, ana köprüler yıkıldığı takdirde ilçemize gelecek olan yardımlar sekteye uğrayacaktır. Kendi kendimize yetebiliyor olmamız bundan dolayı çok ama çok önemlidir.

   Bu sebeple kendini bu yola adamış ya da adamak isteyen, afet tecrübesi olup bunu Karacabey halkı için kullanmak isteyen, kendini verilecek eğitimlerle eğitip görev almak ve afetlerde halkımıza yardımcı olmak isteyen, kısaca arama kurtarma ekibinde görev almak isteyen herkese, her kesimden ve her meslekten gönüllülere ihtiyaç vardır. Sizleri ekibimize katılmaya davet ediyorum. Sayımız ne kadar çok olursa o kadar avantajlı oluruz.

   Unutmayın enkaz altındaki siz, aileniz ya da bir akrabanız da olabilir. Gelin hep birlikte “Bir Can Bir Candır” diyerek kollarımızı sıvayalım ve görevimize başlayalım. Bu doğrultuda 26 Ekim 2023 Perşembe akşamı saat 20.00’de Karacabey Öğretmenevi’nde yapılacak olan toplantıya derneğimizi tanımak ve üye olmak isteyen her bir vatandaşımız davetlidir.

   Konuyla ilgili bilgi almak isteyenler 0 507 507 16 59 ve 0 536 291 89 26 numaralı telefonları arayabilirler ya da WhatsApp üzerinden yazabilirler.”