Zeytinin, tarladan sofraya yolculuğunu yaşadılar

   20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Sosyol Ekonomik Destek (SED) alan ve Gemlik'te kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocuklar ile birlikte önce zeytinin başkenti  Gemlik İlçesinin Katırlı Köyü zeytinlikleri ziyaret edildi.

   Çocuklar zeytin hasadına katıldı, çiftlerden zeytin hakkında bilgi aldı ve hep birlikte öğle yemeği yediler. Ardından zeytinin, zeytinyağına dönüştüğü ve bölgede bir kadın girişimci olan Ayşe Güney'in  zeytinyağı fabrikası uzmanlar eşliğinde gezildi. Zeytinin nasıl yağa dönüştüğü uygulamalı olarak anlatıldı. 
   Son olarak ise, Katırlı Köyü sakinlerinin kurduğu, Katırlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı Hulusi Bayrak ziyaret edilerek çocuklara zeytin hediye edildi. 
   Yöre halkının en temel geçim kaynağı olan zeytin hakkında örnek işletmelerin tecrübe ve bilgilerinin çocuklara aktarılması çocukların memnun ederken, çiftçilere yardım etmenin ve onlarla yemeklerini paylaşmanın hazzını yaşadılar.